A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány

0

A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványt a Heim Pál Gyermekkórház alapította 1990-ben. A cégek és magánszemélyek által egyaránt szívesen támogatott alapítvány célja a gyermekkórház fejlesztése, mind a műszeres ellátottság, mind a kis betegek ellátási körülményeinek szempontjából, illetve a dolgozók szakmai továbbképzése.

Az alapítvány hatékonyan hasznosítja a befolyó összegeket: az elmúlt majd’ két évtized során jelentős műszerekkel sikerült gyarapítani a kórház felszereltségét, többek közt infúziós pumpákkal, ultrahangkészülékekkel, pulzoximéterekkel.

Az épület felújítását is sikerült finanszírozni az adományokból: sátortetőt építettek, beépítették a tetőteret, tantermeket és irodákat alakítottak ki, illetve bővítették a Bőrgyógyászati és a Toxikológiai Osztályt. 1994-ben az akkor vásárolt CT-beredezés számára alakítottak ki egy új helyiséget, 2009-ben pedig átadták a kórház felújított G épületét, amelyet 1993-ban rendkívül rossz állapota miatt életveszélyessé kellett minősíteni.

A rekonstrukció több mint 1 milliárd forintba került, amit szintén az alapítvány biztosított. Az épületben található jelenleg az Alvás és az Endoszkópiás Laboratórium, a Gyermek belgyógyászati, valamint a Gasztroenterológiai és Nephrológiai osztály.

Az alapítvány székhelye a VIII. kerületi Üllői úton található, a kuratórium elnöke Smrcz Ervin. Támogatói klubjának tagja több ismert cég, például a MagNet Bank, az AXN, az ELMŰ, az Acer vagy a Hankook. Az alapítvány célja a jövőben is az, hogy minél hatékonyabban támogathassa a kórházat.

Terveik között szerepel a kórház manuális tömbjének megépítésére, jelenleg ennek a tervei készülnek. A beruházás több mint tízmilliárd forintba kerül majd, így megvalósításához szükség van további támogatásokra.

Egészségünket gyakran nem értékeljük eléggé, csak utólag, ha kénytelenek vagyunk szembesülni valamilyen betegséggel. Amíg van, természetesnek vesszük, sokszor még azért sem teszünk eleget, hogy megtartsuk. Pedig szerencsésnek érezhatnénk magunkat, hiszen vannak olyanok, akiknek gyakran annak ellenére kell megküzdeniük valamilyen komoly kórral, hogy nem tehetnek a kialakulásáról. Gyermeke egészsége a legfontosabb minden szülő számára, sokszor még a sajátjánál is többet ér. Ha a kicsi megbetegszik, hajlandók lennénk bármit megtenni azért, hogy segíthessünk neki meggyógyulni – akár erőnkön felül is.

Ez azonban csak akkor lehetséges, ha megfelelő szakemberek és orvosi műszerek állnak a rendelkezésünkre, illetve egy olyan intézmény is, ahol szakszerűen tudják kezelni a kis beteget. A Heim Pál Gyermekkórház az egész országból fogadja a betegeket; több szakterület is létezik, ahol csak itt van gyermekellátás. Ezért elengedhetetlen, hogy a kórház rendelkezzen minden olyan berendezéssel, amely a gyermekek gyógyításához szükséges, valamint emberi körülményeket és a lehetőségekhez mérten kellemes környezetet tudjanak biztosítani a lábadozáshoz. Az állami támogatás gyakran nem elég arra, hogy a kórház elegendő új műszert vásárolhasson, felújíthassa az épület elavult részeit, vagy felszerelhesse a kórtermeket.

Megosztás