Mit tesz a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány?

0

Számos olyan szervezet működik hazánkban, amiknek fontos anyagi forrást jelentenek különböző adományok, működésük és fejlesztésük függ az jótékonykodóktól. A Heim Pál Gyermekkorház Fejlesztéséért Alapítvány segítségével bárki hozzájárulhat a gyermekek gyógyításához.

A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány immár több mint húsz éve létezik, melynek segítségével kisvállalkozók, nagyvállalkozók, de akár magánszemélyek is támogathatják a fejlesztést, ezzel hozzájárulva a beteg gyermekek szakszerű ellátásához. A sajtó gyakran példázza az alapítvány munkáját, Magyarország egyik legsikeresebben működő szervezete, így igen közkedvelt az adományozók körében. Ennek az oka egyszerű – az alapítvány minden esetben a gyermekek érdekeit tartja szem előtt, a beérkezett adományok teljes összegét hiánytalanul a Heim Pál Gyermekkórház dinamikus fejlesztésére fordítják, és a felhasználási területekről publikus, mindenki által megtekinthető kimutatásokat készítenek.

A beérkezett adományok alapvetően három fő célt szolgálnak – a gyermekkórház felújítását, korszerűbb műszerek beszerzését, valamint a dolgozók szakmai tudásának fejlesztését, ezek pedig mind magukba foglalják a gyermekek ellátási körülményeinek javítását. Mindezek azért is kitűnően fontosak, mert ezzel nem csupán a fővárosi beteg gyermekek ellátása javul, hanem országszerte érkezhetnek ide gyermekek, hiszen számos szakorvos csak ebben a létesítményben rendel, így az országos ellátás is fejlődik, arról nem beszélve, hogy környező országok gyermekeinek ellátására is alkalmas.

A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány legjelentősebb és legsikeresebb fejlesztése a műszerpark bővítése, ugyanis megalapítása óta igen sok műszerrel segítette a kórház előrejutását. A támogatóknak köszönhetően például pulzoximéterektől kezdve az infúziós pumpákon át a 36 millió forintos modern ultrahang készülékig rengeteg orvosi műszer került beszerzésre a beteg gyermekek javulása érdekében.

A fejlesztési alapítvány emellett távlati célokat is megfogalmaz. Mivel a modern gépekkel való felszerelés ellenére a gyermekek ellátásának körülményei javítandóak, ezért kiemelkedően fontos távlati project a kórház épületállományainak korszerűsítése is. 2009 áprilisában például átadásra került egy, a Gyermek belgyógyászati osztálynak, a Gasztroenterológiai és Nephrológiai osztálynak, az Alvás Laboratóriumnak és az Endoszkópiás Laboratóriumnak helyt adó modern épület.

Átalakításra került még a Kórház lapos teteje, sátortetőt építettek a helyére, melynek köszönhetően az irodák, a továbbképző tanszék két tanterme, a gazdasági ügyeket intéző irodák ide kerültek, az így felszabaduló helyeknek köszönhetően pedig a Bőrgyógyászati osztály és a Toxikológiai osztály is fejlődhetett.

A Heim Pál Gyermekkórház új tervekkel rendelkezik, amelyek prezentálják a manuális tömb megépítését, ennek a programnak az összege azonban több mint tízmilliárd forint, ezért rendkívül fontos az alapítványon keresztüli támogatás.

Megosztás